De kozijnspecialist in Den Haag

De beste kozijnen van kunststof, hout en aluminium

De Kozijnmakelaars levert kozijnen op maat in drie verschillende materialen: kunststof, hout en aluminium. Graag informeren we u op deze pagina alvast over de voor- en nadelen van elk van deze materialen. Heeft u liever dat we u mondeling het een en ander uitleggen? Bel ons gerust even.

Benieuwd hoe alles precies in zijn werk gaat als u nieuwe kozijnen bij ons bestelt? Bekijk ons stappenplan.

Wilt u zich alvast een beetje laten inspireren? Blader even door de brochure van ROTO.

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Perfecte isolatie, minimaal onderhoud en verkrijgbaar in tal van uitvoeringen.

Lees meer
houten kozijnen

Houten kozijnen

Kiest u liever voor authentiek en traditioneel? Ga dan voor houten kozijnen.

Lees meer
aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Uitslapen? Laat de zon pas binnen wanneer ú dat wilt.

Kunststof kozijnen: de meest duurzame oplossing

Een vlak of een verdiept profiel, strak of juist met sierprofielen, met houtnerf of in een moderne, gladde uitvoering: kunststof kozijnen bestaan er in alle soorten en maten. En natuurlijk in bijna elke denkbare kleur. Ook in de

toepassing zijn de mogelijkheden legio: een draairaam, een draaikiepraam, een verhuisraam, een valraam, een uitzetraam of openslaande deuren, u zegt het maar.


Onze kunststof kozijnen zijn voorzien van stevige, stalen kernen in de binnenconstructie, waardoor ze nooit kunnen doorzakken. De kozijnen zijn stabiel en zeer gemakkelijk in het onderhoud. Verder zijn ze uitgerust met krachtige UV-filters, waardoor verkleuring tot een minimum beperkt wordt. De levensduur van onze kunststof kozijnen bedraagt maar liefst 75 jaar. Als dat niet duurzaam is!

Blader alvast door de brochures over onze kunststof kozijnen van Aluplast en K-Vision.

Ja, ik wil kunststof kozijnenHouten kozijnen: de meest natuurlijke oplossing

Vooral bij de wat oudere gebouwen, bijvoorbeeld de typische jaren ’30-woningen, zijn traditionele, houten kozijnen de mooiste oplossing. Deze passen gewoonweg het beste bij de authentieke uitstraling van de woning. Maar ook als u helemaal geen oudere woning heeft kan het natuurlijk best zijn dat u hout mooier vindt dan kunststof of aluminium.


Bij De Kozijnmakelaars kiest u uit een groot assortiment aan houtsoorten, van diverse
prijsklassen en kwaliteiten. Wilt u de houten kozijnen afgelakt en in kleur laten plaatsen? Geen probleem, we zorgen voor een onberispelijke afwerking. Verft u ze liever zelf? In dat geval plaatsen we de kozijnen onbewerkt of met slechts een laag grondverf. Precies hoe u het wilt.

Graag informeren we u mondeling uitgebreider over de mogelijkheden.

Ja, ik wil houten kozijnen


Aluminium kozijnen: de modernste oplossing

Moderne architecten zweren erbij: aluminium. Aluminium is een licht, maar ijzersterk materiaal. Dat maakt het uitstekend geschikt voor grote kozijnen en schuifpuien. Het wordt dan ook veel gebruikt in de wat grotere ruimtes, zoals horecagelegenheden en winkelpanden.

Een ander voordeel van aluminium is dat het in zeer slanke vorm kan worden uitgevoerd,
zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. Zo profiteert u van een maximale lichtinval. Wist u trouwens dat een lichte ruimte ook groter lijkt?

De Kozijnmakelaars levert aluminium kozijnen in iedere RAL-kleur. Alle kozijnen zijn standaard uitgevoerd met een uitstekend isolerende HR++ beglazing.

Blader alvast door de brochure over onze aluminium kozijnen van Aliplast.

Ja, ik wil aluminium kozijnen

Een nieuw kozijn in 6 stappen

 1. Een afspraak maken
  Nadat we uw offerteaanvraag hebben ontvangen bellen we u terug om een afspraak met u te maken. We kunnen tijdens kantooruren met u afspreken, maar ook in de avond. Net wat u het beste uitkomt.

 2. Welke kozijnen?
  Tijdens het gesprek bespreken we uw wensen. Wilt u houten, aluminium of kunststof kozijnen? Heeft u zich al uitgebreid geïnformeerd of laat u zich liever door ons adviseren? We leggen u alles uit over de verschillende kozijntypes en laten u voorbeelden zien van de mogelijkheden.

 3. Welk glastype?
  Na het kiezen van een passend kozijn, bekijken we welk type glas het best geschikt is voor uw woning. Heeft u veel last van geluidsoverlast? Staat er vaak een ferme wind? Hoe zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk bespaart op uw energiekosten? Al deze vragen passeren de revue bij het kiezen van de juiste beglazing.

 4. Het inmeten van de kozijnen
  De adviseur inspecteert de huidige kozijnen. Hij meet ze in en adviseert u over de te kiezen indeling. Ook bespreekt hij de mogelijkheden wat betreft binnenafwerking, vensterbanken, inzethorren en raamdecoratie met u.

 5. De offerte
  Het is lastig, keuzes maken als er zoveel mogelijk is, maar het is toch gelukt. Onze kozijnmakelaar stelt terplekke een offerte voor u op, op basis van alles wat u zojuist met hem besproken heeft. Gaat u akkoord met de offerte? Dan meten wij de kozijnen nogmaals technisch in en spreken we de montagedatum met u af. Zo snel kan het gaan!

 6. De montage
  Onze kozijnmakelaars komen bij u langs om de nieuwe kozijnen te plaatsen. We werken netjes en laten uw woning bezemschoon achter. Uiteraard kunt u ook na de montage altijd met vragen bij ons terecht.