FAQ
Vragen en antwoorden

De Kozijnmakelaars

Hier vindt u de meest gestelde vragen over De Kozijnmakelaars en haar producten. 

Heeft u een vraag, maar kunt u het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op.

De Kozijnmakelaars

De Kozijnmakelaars is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop en montage van alle type kozijnen en zoals de naam wellicht doet vermoeden zijn wij geen intermediair voor andere bedrijven.

De Kozijnmakelaars bestaat al 10 jaar, maar wij hebben al ruim 20 jaar ervaring binnen de kozijnbranche.

Kozijnen

Aluminium kozijnen, houten kozijnen en kunststof kozijnen.

Wij leveren Kozijnen in een verdiept en vlak profiel, met houtnerf, zonder houtnerf, diverse kleurmogelijkheden, hefschuifpuien, kiepschuifpuien, voordeuren, stolpdeuren, harmonicadeuren, dakkapelrenovaties, schuifraamrenovaties, gevelbekleding, raamdorpels en waterslagen.

Het beste kunt u een offerte aanvraag doen. Onze adviseur komt dan bij u langs om uw persoonlijke wensen door te nemen en een advies op maat te geven.

Helaas is dit lastig te bepalen omdat onze kozijnen maatwerkproducten zijn. Vraag hier een offerte aan.

Houten kozijnen dienen eens in de paar jaar geverfd te worden. Kunststof en aluminium kozijnen kunt u reinigen met warm water en bijvoorbeeld groene zeep. De kunststof kozijnen hoeven niet in de wax gezet te worden door de hoogwaardige kwaliteit van het kozijn.

Jazeker, u kunt dit het beste doen door de sloten en bewegende delen van het hang en sluitwerk te behandelen met een teflonspray zoals een WD40.

Op zowel de kozijnen, het glas en de montage heeft u 10 jaar volledige garantie.

Jazeker, al onze kozijnen zijn voorzien van het PKVW. Inbreken in een slecht beveiligde woning kost vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich wel twee keer voor hij een woning met Politiekeurmerk probeert te betreden.

Al het hang en sluitwerk van De Kozijnmakelaars wordt standaard geleverd met het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

Ja alle kozijnen zijn voorzien van het CE Keurmerk. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid.

Uiteraard kunt u net als veel aannemers die kozijnen bij ons bestellen, het kozijn alleen laten leveren. De garantie op de montage komt hierbij wel te vervallen.

Horren en raamdecoratie

Er zijn horren voor houten-, aluminium- en kunststof kozijnen. U heeft de keuze uit een inzethor, klemhor, inzetplisséhor, inzetrolhor, Inzetplisséhordeur, Splendid Plisséhordeur, originele plisséhordeur, Vaste raamhor plissé of een vaste hordeur.

Wij hebben een ruim scala aan raamdecoratie. Denk hierbij aan: Splendid Pliss, Lamella, Latende, Day ‘n Night, Supplente, Vast raamplissé, Rolgordijn en Splendid terrasoverkapping.

Kijk in de webshop naar de inmeetinstructies of maak een afspraak voor onze inmeetservice.

Kijk in de webshop naar de inmeetinstructies of maak een afspraak voor onze inmeetservice.

Om uw gekozen raamdecoratie of hor te bestellen, gaat u naar de webshop en klinkt u op het winkelmandje.

Door de bevestiging van het dubbelzijdige magneet- en staalband kan het product op ieder kozijn geplaatst worden.

Ja zowel in het frame als in de stoffen heeft u een ruime keuze in kleuren.

De levertijd bedraagt maximaal 10 werkdagen voor standaard RAL kleuren. Voor een afwijkende RAL kleur zal dit maximaal 20 werkdagen bedragen.

Schuifraamrenovatie

Bij de schuifraamrenovatie wordt het schuifraam vervangen door een draaikiepraam.

In veel kunnen we het bestaande glas in lood in veel gevallen behouden.

Dakkapelrenovatie

Bij de dakkapelrenovatie maken we gebruik van de huidige constructie. De zijkanten en het boeideel van de dakkapel worden bekleed, nieuw lood wordt aangebracht, en het kozijn wordt vervangen. U heeft dus een nieuwe dakkapel met behoudt van de huidige constructie zonder dat we de gehele dakkapel hoeven te verwijderen en herplaatsen.

Helaas kunt u de huidige dakkapel niet verbreden of versmallen met een dakkapelrenovatie.

Nee dit valt niet onder de dakkapelrenovatie. Wij adviseren u om hiervoor een dakdekker te benaderen voordat wij uw dakkapel kunnen renoveren.

Deelrenovatie houten kozijnen

Bij een deelrenovatie vervangen we alleen de bewegende delen of vaste kaders van uw kozijn. Het huidige kozijn blijft dus op zijn plaats staan.

Jazeker in veel gevallen kunnen we zelfs HR++ beglazing plaatsen. Als dit niet mogelijk is dan proberen we altijd de best isolerende beglazing toe te passen.

In veel gevallen vernieuwen we de handgrepen, uitzetters en scharnieren. In sommige gevallen is het mogelijk het huidige sierbeslag over te zetten. Indien u het beslag wilt vernieuwen dan kunt u kijken in onze webshop.

Screenline Zonwering

U kunt voor de jaloezie kiezen uit 9 kleuren en voor de plissé Black-Out uit 2 kleuren (wit en crème).

Ja, dat is heel goed mogelijk en er zijn verschillende mogelijkheden. Er zitten wel een paar voorwaarden aan. Wij informeren u graag hierover.

De leverancier van de zonwering die tussen het glas zit heeft de systemen uitgebreid getest. De meeste systemen zijn getest op 20.000 cycli. Dit betekent 20.000 keer neerlaten en weer optrekken. Een voorbeeld: je gaat een handbediend systeem in de ochtend optrekken, halverwege de ochtend weer neerlaten, in de middag weer optrekken en ’s avonds weer neerlaten; dan zijn dit nog maar 2 cycli. De (theoretische) levensduur in dit voorbeeld is 27,3 jaar. 

Pilkington Nederland heeft jarenlange ervaring en produceert dit product al jarenlang succesvol. Er wordt dan ook minimaal 5 jaar garantie gegeven op de isolatieglas eenheid. Op losse onderdelen en elektronische componenten wordt echter een separate garantie gegeven. 

Het isolatieglas met geïntegreerde zonwering wordt als één geheel geleverd. Vandaar dat het niet mogelijk is om de zonwering in uw huidig isolatieglas tussen het glas te plaatsen.

Pilkington Insulight™ met ScreenLine® kan gecombineerd worden met vele verschillende glassoorten, zoals bijvoorbeeld veiligheidsbeglazing. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en voordelen van het product.

Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de kosten van het plaatsen van zonwering tussen glas  (het plaatsen van isolatieglas met zonwering ertussen) vergelijkbaar is met het plaatsen van (binnen)zonwering of rolluiken. We gaan hierbij uit van een hoogwaardige kwaliteit (binnen)zonwering / rolluiken. 

Ja, Pilkington Insulight™ met ScreenLine® is zowel verkrijgbaar met handbediening als gemotoriseerd. Bij gemotoriseerd kunt u kiezen uit een externe motor, interne motor en interne motor wireless. 

Pilkington Insulight™ met ScreenLine® is geschikt voor elke ruimte, zoals woonkamer, serre, keuken, slaapkamer, kantoor en praktijkruimte.

Pilkington Insulight™ met ScreenLine® is ook geschikt voor dagbeglazing/hellende ruiten, dit is echter wel afhankelijk van de hellingshoek en de afmeting (met max. breedte van 75 cm) en alleen in combinatie met een externe motor voor de bediening.

In principe kan Pilkington Insulight™ met ScreenLine® ook toegepast worden in Triple beglazing, dit is echter onder andere afhankelijk van de spouwbreedte.

De minimale breedte en hoogte van Pilkington Insulight™ met ScreenLine®  is afhankelijk van onder andere de glasopbouw en de breedte/hoogte verhouding per ruit. Dit kan dus per situatie verschillend zijn.  

Pilkington Insulight™ met ScreenLine® kan ook in bestaande kozijnen geplaatst worden. Er is hiervoor een nieuw type ontwikkeld. Alle onderdelen van het type SL16 zijn speciaal ontwikkeld voor een spouw van 16 mm.

In onderstaande video kunt u het productieproces van Pilkington Insulight™ met ScreenLine® bekijken.

 

Het productieproces van Pilkington Insulight™ met ScreenLine®, een innovatief systeem waarbij de jaloezieën tussen het glas zitten.

Ontwerp samen met ons uw eigen voordeur