Schuifraamrenovatie
Zeg vaarwel tegen tocht en condens

Het moderne schuifraam

Het authentieke schuifraam zien we in de oudere type woningen in bijvoorbeeld de binnenstad van Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden en heeft een unieke uitstraling waarbij het bovenraam naar voren ligt ten opzichte van het schuifraam aan de onderzijde. De kozijnen zijn vaak tochtig en zorgen voor condensvorming door de slechte afdichting. Het is lastig dit soort kozijnen van een goede isolerende beglazing te voorzien. 

De oplossing voor het traditionele schuifraam

Behoud van uitstraling

Mits het huidige kozijn in goede staat is, hebben wij een unieke oplossing door het schuifraam te vervangen voor een modern kozijn met behoud van authentieke uitstraling. Het bovenraam kunnen we vaak voorzien van Isolatieglas. Indien dit niet mogelijk is dan vervangen we het gehele bovenraam. Het schuifraam zal in het geheel verwijderd worden en vervangen worden door een extra smal houten kozijnprofiel welke grotendeels wegvalt achter de lat waar zich nu het touw en blok zich bevindt. In dit smalle kozijn, welke in het bestaande kozijn goed afgedicht kan worden, wordt een draaikiepraam geplaatst dat voorzien is van een HR++ beglazing en een goede rubberafdichting. Met deze oplossing ontstaat een goede afdichting van alle delen in het kozijn en behoren tocht en condens tot het verleden. U heeft door het draaikiep raam een goede ventilatie mogelijkheid. Uiteraard worden alle draaikiepramen voorzien van handgrepen met slot welke voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Indien gewenst, brengen wij de traditionele profilering, zoals een duivejager profiel, terug in uw nieuwe kozijn.

Onderstaande referenties gingen u voor:

Indien het kozijn niet te renoveren is, hebben wij uiteraard de mogelijkheid om een nieuw kozijn in originele staat terug te plaatsen met de moderne eigenschappen.

Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan